top of page
ניתאי צלניקר: מייסד טאיקו לייף ישראל

ניתאי התעניין ולמד מוזיקה ואומנויות לחימה מגיל צעיר. לאחר שירות קרבי בצה"ל,  נסע להודו על מנת ללמוד מדיטציה בקורס אינטנסיבי בפונה ,אצל המאסטרית Dolano. 
בעקבות הרצון להעמיק את החיבור לטבע, הצטרף לקורס מדריכים של "ארגון שומרי הגן" והמשיך לנגן  ולהתאמן  באומנויות לחימה : דניס הישרדות  וקונג פו.

בסוף השנה הראשונה ללימודי מעבדה רפואית באוניברסיטת בן גוריון, ניתאי החליט לצאת למסע בעקבות תופי הטאיקו של יפן ומתופפי הזן של טאיוון. לאחר ניסיונות חוזרים  התקבל  לקבוצת האימונים של  U-Theatre והתגורר במרכז האימונים של הקבוצה על ראש ההר מחוץ לטאיפיי שבטאיוון. במהלך תקופה זו, התאמן באופן אינטנסיבי בקונג פו, טאי צ'י, השתתף בארבעה קורסים מלאים של וויפאסנה, למד סינית וכמובן תיפוף זן.

לאחר שהתמחה ביסודות תיפוף הזן בסגנון טאיוואני,  עבר ליפן. שם הצטרף לOndekoza, מקבוצות הטאיקו הראשונות והוותיקות בעולם. הוא חי יחד עם חברי הקבוצה תוך קיום אורח חיים אינטנסיבי הכולל ריצת 10 ק"מ כל בוקר, אימוני כוח, כתיבה, חליל יפני ותיפוף טאיקו. בהמשך הרחיב את הידע בסגנון היפני והתאמן עם קבוצות תיפוף מובילות נוספות כגון Wadaiko ,Hiryu Shidara ו- Ren kobe. לאחר מכן שב לטאיוון על מנת לשתף פעולה עם המתופפים הטאיוונים, וללמד תיפוף זן בבית הכלא לנוער בטאיפיי.

לאחר 5 שנים בטאיוון ויפן, שב לארץ, נבחן בוועדה מקצועית לאמנות  במוזיקה וסווג כמצטיין במיוחד.

 הקים את ההרכב המקצועי והאקדמיה הראשונה בארץ לתיפוף זן ותיפוף טאיקו.

ניתאי יצר מתודיקת אימון יחודית לקבוצה ולמתאמנים- בעזרתה נעבור תהליכי התפתחות משמעותיים ונבטא את העוצמה שלנו .

המופעים והסדנאות הן הדרך לחלוק את הדרך ולשתף מהתובנות וההתפתחות במסע.
התדר של התופים והמצב תודע טראנס / תיקשור , נוכחות מודעת ,מעביר לקהל בצורה אינסטנקטיבית את הזיכרון לעוצמה פנימית, אמון , חיבור ואהבה לטבע ואחד לשני.

nitai-93_edited.jpg
מאהו סאטו

ילידת יפן, כבר בגיל צעיר נחשפה לתכנים מוזיקליים שונים ולתיפוף הטאיקו המסורתי. 
בצעירותה, ניגנה בטובה בתזמורת , למדה מקצבים מוזיקליים וזכתה להבנה מעמיקה של תפקיד הבסיס.
עם סיום לימודיה האקדמיים באוניברסיטה בקיוטו, עברה מאהו לטאיוואן, מקום הולדתה של אמה, כדי לשפר את יכולותיה בשפה הסינית. בטאיוון  פגשה את ניתאי ונסחפה לעולם התיפוף.
מאהו החלה להתאמן בבית הספר של  U -Theatre בטאיוון  ובהמשך תחת הדרכתו של ניתאי.
ב-2015  עלתה יחד עם ניתאי לארץ והחלה לנגן ב"טאיקו לייף ישראל". ב 2016 חזרה ליפן ללמוד ב Tokyo sushi academy  ולקבל תעודת סושי שף. 
לאחר מכן חזרה לארץ והמשיכה את דרכה כמתופפת מובילה בהרכב.
בשנת 2021 ילדה את בנה הראשון.

IMG_7002_edited_edited.jpg
עינת צ'יטיאת

נולדה ביפן ועלתה לישראל בגיל 16. לאחר שסיימה את לימודיה האקדמיים באוניברסיטה העברית, היא חזרה ליפן. בטוקיו עינת למדה לימודי אדריכלות, ולאחר שסיימה בהצטיינות היא עבדה בחברות בנייה וניהול פרוייקטים.

בהשראת הופעה של טאיקו שבוצעה על ידי Sen Amano & Arahan, עינת החלה ללמוד נגינה על תופי טאיקו בבית הספר Miyabi Arashi Taiko. לאחר 6 שנים של למידה הצטרפה עינת לקבוצת הנגנים Miyabi Arashi, בה המשיכה את לימודיה והופיעה במשך 5 שנים נוספות לפני שחזרה לארץ.

בשנת 2015 הצטרפה לטאיקו לייף ישראל והחלה להתאמן ולהופיע עם ההרכב כעיסוק עיקרי במקביל לעיצוב ואדריכלות. 
 

Einat_edited.jpg
אורית צלניקר

בוגרת האקדמיה למוסיקה באוניברסיטת תל אביב.

במשך שנים כיהנה אורית כנגנית הקונטרבאס הראשונה של התזמורת הקאמרית הישראלית ובהמשך של "אנסמבל סולני תל-אביב". לקחה חלק בפסטיבלי "קול המוסיקה בגליל העליון" וניגנה כסולנית בתוכניות הטלוויזיה בעריכתו של פרופ' אריה ורדי.

אורית ממשיכה להופיע עם התזמורות המובילות בארץ: התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ראשל"צ ועוד, ומשתתפת בהרכבים קאמריים עם אמנים מקומיים ובינלאומיים.

בעקבות תאונה שעברה ולאחר שיקום בעזרת רפואה אלטרנטיבית, התמחתה אורית בטיפולי רפלקסולוגיה וסו-ג'וק. מאז 2004 היא עוזרת למטופלים רבים בקליניקה הפרטית שלה. 

ב -2015 נסחפה אורית בעוצמת האנרגיה והיופי של תופי הטאיקו, הצטרפה אל הקבוצה במטרה להעשיר מהידע, הניסיון והיכולות שברשותה ולהתמקצע בנגינה על תופי הטאיקו הענקיים ואוסף כלי הקשה מיוחדים.

 

Tel-Aviv soloists ensemble

Israel Chamber Orchestra

The Israel Philharmonic Orchestra

Israel Symphony Orchestra Rishon Lezion

IMG_4128_edited.jpg
מיהו קטאוקה

מיהו גדלה בקיוטו שביפן, כשהיא מוקפת בתרבות יפנית מסורתית. היא נחשפה למוזיקה מילדות והחלה  לנגן על שינובואה, חליל במבוק מסורתי יפני. מיהו נזכרת איך נגינת החליל נגעה בנשמתה: ״כששמעתי את צליל החליל, הייתי רחוקה מיפן. התענגתי מהצלילים ומניחוח הבמבוק. לנגד עיני רוחי עלו גלים, רוח והטבע היפני כולו״.

 

מאז, נגינה בחליל הפכה לחלק גדול מחייה. הקשר החזק של מיהו לחליל הבמבוק אינו נובע רק מיפן אלא גם מהודו, שם למדה ריקוד קלאסי הודי והופיעה כרקדנית.

 

מיהו התמחתה גם באמנות קרמיקה יפנית לאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטה לאמנות בקיוטו. האוסף שלה מוצג במוזיאון היפני טיקוטין שבצפון ישראל, ועבודותיה מוצגות למכירה בחנויות מוזיאונים ברחבי הארץ.

miho%20shinobue%202017%20moshav%20rachis
רן גיא

רן בוגר תואר ראשון לחינוך בסמינר הקיבוצים, בעל אהבה גדולה למזרח הרחוק ובמיוחד לתרבות היפנית כבר מילדות. בנעוריו השתתף בהתנדבות במחזות זמר קהילתיים בהשראת האנימה והמנגה - האנימציה והקומיקס היפנים - במשך יותר מעשור בהם נחשף מקרוב לאומנויות הבמה ורכש כלים בתנועה, משחק, שירה וריקוד. 


רן ראה את טאיקו לייף לראשונה דרך מופע ההשקה של

"the opening key" - האלבום הראשון אותו הוציאה הלהקה ב2018, ומאז החליט שהוא רוצה ללמוד טאיקו, נחוש בדעתו להיות חבר בקבוצה המקצועית והצטרף למחזור הקורסים הראשון של האקדמיה.


לאחר תקופת הכשרה ממושכת ועם כוח רצון והתמדה רן הצליח להגשים את חלומו והצטרף אל הקבוצה המקצועית, כיום מלמד טאיקו גם באקדמיה ומחוצה לה ופועל לרגש ולשמח אחרים בעזרת עוצמתם הסוחפת של תופי הטאיקו.

P1090567.jpg
אתי זוהר אברמוביץ

אתי זוהר, נגנית חליל מודרני, נסחפה למוזיקת הטאיקו כחלק מאהבתה הרבה למוזיקות עממיות. לאורך כל שנות העשייה המוזיקליות שלה, נדדה אתי זוהר בין מוזיקות עממיות שונות כגון מוזיקה אירית, בלקנית וקלטית (עם קטיפה שחורה), למוזיקה קובנית ולטינית עם להקת קימבומבו והרכבים לטיניים נוספים.
בנוסף ליוותה אתי זוהר בחליל, גיטרה וכלי הקשה, אומנים שונים בתעשיית המוזיקה ואומנים שונים מחו"ל, ניגנה בתיאטרון הקאמרי בהצגות ועוד.. 
המשיכה של אתי זוהר למוזיקה עממית מתבטאת בנגינתה בכל סגנון שהוא ומהווה חלק מהתשוקה שמושכת לכיוונים שונים ומגוונים.
כמו כן יצרה אתי זוהר, יחד עם אב ילדיה, איתי אברמוביץ,  תקליט ילדים שכל כולו מסע מוזיקלי בין סיגנונות שונים, התקליט נקרא "פירורים" ובו חוויות מעולם הילד המעובדות לשירים ומנגינות בשלל סגנונות ומקצבים. כמו כן עוסקת אתי זוהר בהוראת מוזיקה לגיל הרך למעלה מ 15 שנה ומנחה מורות למוזיקה וגננות כיצד לעבוד עם הקטנטנים ממקום קשוב ומתוך חיפוש אחר קשר של אמון, רגישות ויצירה משותפים עם הילדים.
אתי זוהר נחטפה במהירות הבזק ובתשוקה רבה לנגינה עם טאיקו לייף בחליל היפני (שינבואה) .

Eti_edited.jpg
bottom of page