מידע לתלמיד
מסמך זה יגדיר את הזכויות והחובות שלך כתלמיד באקדמיה של טאיקו לייף (להלן: האקדמיה), לאחר שרכשת קורס או לקחת חלק בכל פעילות המתרחשת מטעם האקדמיה. לצרכי הנוחות בלבד נוסח המסמך בלשון זכר, אולם הוא מכוון לכל המינים.
1. מדיניות רכישות, הנחות וביטולים
ביטול השתתפות בקורס
-
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התש"ע– 2010, פרק הזמן בו ניתן לבטל עסקה הוא 14 יום מרגע ביצועה ובלבד שהביטול יעשה פחות מ-7 ימים קודם למועד תחילת השירות. בפרק הזמן בו ניתן לבטל עסקה יחויב המבטל בדמי ביטול של 10% מערך העסקה. בפרק הזמן שלאחר 14 יום ממועד ביצוע העסקה או ב 7 הימים קודם למועד תחילת השירות לא ניתן לבטל אותה כלל.
-
התשלום לקורס הוא מראש ולא יתבצע החזר כספי לתלמיד שאינו מגיע לשיעור או פורש מהקורס מכל סיבה שהיא. בנוסף, אין אפשרות להפסיק את הקורס באמצע, להמיר את התשלום ולהתחיל שוב ללא תשלום במחזור הבא - לשם כך, קיימת מדיניות הנחות על קורסים חוזרים.
הנחות על קורסים חוזרים
-
תלמיד אשר מעוניין לחזור על קורס בפעם השניה ומעלה זכאי ל 50% הנחה, למעט המקרים הבאים:
-
קורס מיאקה - התשלום הוא תמיד מחיר מלא (ללא תלות בכמה פעמים חוזרים על הקורס).
תלמיד זכאי ל- 40% הנחה לקורס זה במידה ולוקח אותו כקורס שני.
-
קורס הושי - במידה והתלמיד לוקח את הקורס בפעם השנייה הוא ישלם מחיר מלא, במידה ומדובר בפעם שלישית התלמיד זכאי ל40% הנחה, במידה ולוקח יותר מ-3 פעמים - זכאי ל50% הנחה.
2. השתתפות בקורס
-
תלמיד שנרשם לקורס מתחייב לעשות כל שביכולתו להגיע לשיעורים. הקורס הוא תהליך ויהיו בו אתגרים, לכן התמדה ומחויבות הם בין הערכים החשובים ביותר להשתפרות והתקדמות.
-
התשלום לקורס הוא מראש ולא יתבצע החזר כספי למי שלא מגיע לשיעור או פורש מהקורס מכל סיבה שהיא!
-
במידה ועולים קשיים, רצוי להציף בפני המורה בשיחת טלפון או פנים מול פנים את הקשיים ולחשוב יחד על פתרון הולם.
3. בריאות ואחריות אישית
-
השתתפות בקורס כרוחה במאמץ גופני, הגברת קצב הלב, עמידה ממושכת, פעילות אירובית, תרגילי כוח, תרגילי שיווי משקל, ותרגילי נשימה מאומצת.
-
במהלך השיעורים, באחריות התלמיד תמיד להיות קשוב לגופו ויכולותיו ולהמנע מלבצע תרגילים שעלולים להוביל לפציעה (יחד עם זאת, מומלץ לבצע את התרגילים, גם אם ברמת קושי נמוכה, ולהמנע מאי ביצוע תרגיל עקב עצלות או המנעות מאתגור עצמי).
-
במידה וקיימת מגבלה פיזית או נפשית, קבועה או זמנית, שעלולה להשפיע על תפקודו של התלמיד בשיעורים - חובת התלמיד לדווח על כך למורה.
-
התלמיד אחראי על בריאותו האישית על כל רבדיה. ומכאן שהאקדמיה ואנשי הסגל אינם אחראים על פגיעה בריאותית כלשהיא, בין אם פיסית או אחרת, עקב השתתפות, תרגול או תיפוף במהלך השיעורים, בחזרות או בהופעות, בתוך הסטודיו ומחוצה לו.
-
במידה ותלמיד אינו מרגיש בקו הבריאות המירבית, כלומר חולה או סובל מתסמיני מחלה במידה שעלולה להשפיע על אחרים או על מהלך השיעור (למשל צינון, שיעול, כאב ראש, חולשה, וכדומה), אנו מבקשים לנהוג באחריות - להמנע מלהגיע לשיעור, לעדכן את המורה ולדאוג להשלים את הפער על ידי צפייה ותרגול הסרטון שנשלח בסוף השיעור. ניתן כמובן גם לפנות למורה בהרחבת הסברים ועזרה בהבנת הנלמד.
-
במהלך קיום השיעורים, דלת הכניסה לסטודיו נעולה. יחד עם זאת, התלמיד הוא האחראי הבלעדי על חפציו האישיים. האקדמיה והסגל אינם אחראים על פגיעה או אובדן של רכוש בסטודיו ובמסגרת כל אירוע של טאיקו לייף מחוץ לסטודיו.
-
בעיתות חריגות, כמו בעת לחימה, יכול להווצר מצב בו יעלה הצורך להשתמש במקלט שנמצא בקומת המרתף של הבניין. המורה והסגל האקדמי יעשו את מירב מאמציהם לדאוג לשלומם וביטחונם של כלל התלמידים, לכן על התלמיד להשמע להוראותיהם. יחד עם זאת, כל הפרה של הוראות הבטיחות, פגיעה כלשהי עקב קבלת החלטות אישיות פזיזות מטעם התלמיד או פגיעה מידי כח עליון (דוגמת נפילת טיל, קריסת מבנה וכדומה) אינם באחריות הסגל והאקדמיה.
4. התנהלות בסטודיו
עזרה בהכנת מרחב לנגינה
על התלמיד להכיר את הכלים עליהם אנו מנגנים, לדעת לנייד אותם בצורה נכונה, להרים אותם לבד או בשיתוף פעולה עם תלמיד אחר, להניע אותם על הסטנד ולהכיר את סוגי הסטנדים והעמידה לנגינה. "ניהול" וניוד הכלים בצורה מדוייקת כאינדבידואל וכקבוצה היא נקודה הכרחית על מנת להיות נגן טאיקו.
קבלה ותרגול עקרונות חשובים מהתרבות היפנית
כלומר: סדר, נקיון ושיתוף פעולה.
-
התלמיד מתחייב להשאיר את הסטודיו נקי כפי שקיבל אותו או לעזור בניקיון במידת הצורך.
-
הסידור והניקיון כוללים: שאיבת החדרים בסיום כל שימוש בסטודיו, השארת כיור ושירותים נקיים. במידה וישנם כתמים על הרצפה - העברת סמרטוט וסידור כללי של המרחב.
-
המטלות השונות יקבעו על ידי המורה ויועברו בין התלמידים באופן רנדומאלי מדי שבוע. יחד עם זאת, מצופה מהתלמיד הגדלת ראש: אם משהו מלוכלך - נקה, אם משהו חסר - השלם או תודיע למורה, אם משהו נשבר - טפל בכך והודע למורה.
התנהלות בשיעורים ומחוצה להם
-
אף תלמיד הוא לא מורה ולכן אין להעיר אחד לשני בזמן השיעור.
-
אין לענות על שאלות של תלמידים אחרים, במיוחד בזמנים בהם המורה נמצא.
-
תלמיד מתקדם אשר המורה ביקש ממנו לעזור לתלמיד אחר, רשאי לתת הנחיה, להסביר או לעזור.
-
נא לכבד את המורה, להקשיב לדבריו ולהמנע מהערות למורה בזמן השיעור.
-
נא להקפיד על כבוד הדדי והאזנה אחד לשני בקבוצה.
-
מותר ואף רצוי לפנות אל המורה או לסגל האקדמיה בשיח ותכנים רלוונטיים לאחר תום השיעור, באופן קבוצתי או אישי, בזמנים המתאימים לכך.
כניסה לשיעור - איחורים
-
נא להכנס לשיעור כשהסטודיו מתפנה מהשיעור שלפניו או בזמן תחילת השיעור.
-
כאשר תלמיד נכנס לשיעור באיחור, נא להשתדל להכנס ברגע נכון אנרגטית.
-
בזמן מדיטציה, רצוי לא להמתין בחוץ אלא להכנס בשקט ולהצטרף.
-
במידה וזהו לא זמן מדיטציה - על התלמיד לעמוד בכניסה לחדר, לברך בברכת "ירושקו אונגישימס" ולקוד קידה קטנה לנוכחים בחדר.
הקשבה להארות/הערות המורה
-
כאשר מורה ניגש ונותן דגשים אישיים למישהו זהו דבר מבורך ומשמח, נא להתמקד במה שהמורה מסביר באותו רגע ולא להתאמץ מידי להמשיך עם הקבוצה אלא להיות בקשב למורה.
-
יתכן והמורה יתן דגש לתלמיד מול כל הקבוצה. כחלק מהתרגול בקבוצה - על התלמיד לקבל את זאת באהבה להישאר באיזון וחיבור למהות התרגול.
-
במהלך הסבר לתלמיד , יתכן והמורה ישתמש במגע קל ומכבד על מנת לעזור לדייק את התנועה או מנח הגוף. תלמיד שיש לו בעיה עם מגע - נא להודיע למורה בתחילת הקורס ולהזכיר במידת הצורך.
תירגול בזמן השיעור
-
במהלך השיעור, על התלמיד להיות קשוב לגופו ולהמנע מלבצע תרגילים שהוא מרגיש שהם מעבר ליכולתו ועלולים לגרום לפציעה. כלומר, לתרגל לפי היכן שעובר הגבול שלו היום. יחד עם זאת, במידה והמורה נותן תרגיל, על התלמיד לעשות כל מאמץ לבצע אותו ולהמנע מלהחליט מראש אם בא או לא בא, חשוב או לא חשוב , יכול לא יכול. עדיף תמיד לבצע הכל, גם אם ברמה נמוכה או באופן מוגבל מאשר לא לבצע כלל (במידה ואין מגבלה בריאותית).
-
על התלמיד לקבל את עצמו ולהשתדל להמנע מלבקר ולרדת על עצמו. קבלה עצמית היא צעד ראשון לנוכחות והתקדמות, ההבנה של "זה מי שאני והיכן שאני כרגע". יחד זאת על התלמיד לשאוף להשתפר, להתאמן ולהצליח יותר, כל הזמן.
-
במידה ולתלמיד ישנה נטייה להתלונן על דברים או לספר על הקשיים לסובבים - עליו לנסות להמנע מכך במהלך המפגשים. כלומר, גם אם היו פקקים או אנשים "מעצבנים", אנו מתרגלים לשים את כל "ההפרעות " בצד ולנקות את עצמינו ואת המרחב. על התלמיד לשאוף לתרגל בחירת מחשבות חיובית ולהתמקד באימון עצמו וברגע הזה.
5. מופע התלמידים
-
המופע הינו החלק המסכם של המחזור. הוא אינו חובה, אך מומלץ מאוד להשתתף בו כיוון שנחשב לחלק מהתרגול של הקורס ומאפשר לתלמיד לאמוד את תוצאותיו ולהינות מאבן דרך משמעותית בתהליך שלו כנגן טאיקו.
-
המופע הינו בתשלום ונחשב לפעילות חוץ אקדמית.
-
אומנם ישנה השתדלות של האקדמיה לתכנון מקדים, תאריך ומיקום המופע יכולים להשתנות. כל שינוי יודע לתלמיד מוקדם ככל האפשר.
-
עוד פרטים על מופע הסטודנטים ניתן לקרוא ב"מידע על מופע הסטודנטים".
6. השלמות, תגבור וחומר לימוד
-
קטעי לימוד וחומרים נוספים נשלחים מדי פעם לאחר השיעור על מנת לאפשר לתלמידים להתאמן מחוץ לזמני השיעורים המסודרים. אין לשתף חומרים אלו עם אף אדם מחוץ לקבוצת הלימוד האורגנית של הקורס, היות והם קניין פרטי של האקדמיה.
-
ניתנת אפשרות לתלמיד להגיע לסטודיו בסופי שבוע ולהתאמן באופן עצמאי. לו"ז האימונים מועבר בין אחראי הקבוצות בתחילת כל מחזור וניתן להתעדכן בו בקבוצה.
-
שיעורי אקסטרא אלו הם שיעורי תגבור הניתנים לקראת סוף המחזור ומיועדים לאימון קטעי נגינה לקראת מופעי הסטודנטים. התשלום על שיעורים אלו הוא נפרד וניתן לקבל הנחות ברכישת מקבצי שיעורים.
7. מדיה חברתית
מדי פעם, אנו מצלמים ומסריטים קטעים מתוך הקורסים, מופעי התלמידים ופעילויות נוספות, ומעלים את התכנים לרשתות החברתיות מטעמנו. תלמיד שאינו מעוניין בחשיפה, עליו להודיע על כך למורה ולסגל האקדמיה.